İKİ ÇOCUKLU HAYATIMIZDAN ESİNTİLER

Nisan 3, 2014
214
Views
İKİ ÇOCUKLU HAYATIMIZDAN ESİNTİLER

Doğdu doğacak derken yarım yılı aştık iki çocukla. İkinci ayımızın bittiği gün başlayan bakıcımız için Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Onun sayesinde fazla hırpalanmadan bugüne geldik. Ev işlerine ve yemeğe fırsat buldukça yardım ediyor. Şu yazıda uzun uzun anlattığım gibi ben rahat bir anneyim. Evin dağınık ,muslukların lekeli , çekmecelerin karışık olmasını dert etmeyebiliyorum. Anne olmadan önce de öyleydim. Ev işi bana hep değerli zamanın israfı gibi geliyor. Cihan Aktaş’ın Dağınık Dünya isimli eşsiz hikayesindeki anne gibi hissediyorum bu ev işleri mevzusunda. Elim gitmiyor bir türlü o çeşit çeşit fırçalara, bezlere, deterjanlara. Giren çıkanın fazla olmadığı bir yaşantımız olması rehavet düzeyimi iyice artırıyor .Özellikle yatılı misafir geleceği zaman feci halde depresyona giriyorum ; yapılacak işleri ancak o zaman fark edebiliyorum.

Eren’in  evdeki varlığının henüz baskın olmamasının etkisi ile Emre’de dramatik değişiklikler olmadı. Seviyormuş gibi davranıyor kardeşini. Dört yaşa yaklaştığı bu güzel günlerde dil becerileri iyice gelişiyor. Sabahları kuş cıvıltıları gibi sesler çıkaran Eren’i ve ona sevgiyle bakan Emre’yi izlemek çok güzel.

Uykusuzluk yine hayatımda ama ilk çocukta olduğu kadar odak noktası değil. Uykusuzluk kadar yorucu olan ”aslında azıcık uğraşsam daha iyi uyuyacak” saplantısının suçluluğunu taşımıyorum bu sefer. Bir şekilde geçtiğini, geçeceğini biliyorum. Eşimin sonsuz sabrı ve merhameti sayesinde sabah beş-altı gibi başka bir odaya çekilip uyumaya gayret ediyorum. Akşamları da tavuklarla birlikte uyuyoruz. Memleketin bu kadar altüst olduğu seçim haftasında bile takip edemedik gündemi. Farklı bir boyutta yaşayacağız bir süre daha. İki yıl sonra ikisinin de odalarında , sabaha kadar uyuduklarını hayal ediyorum. Mustafa ile canımızın sıkıldığını, rahatça bir şeyler izleyip okuduğumuzu. İnsanı umut yaşatır ne de olsa:)

Yarım yıl böyle geçti, darısı diğer ayların başına.

Etiketler:
Kategori:
Genel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir