Muğla Emniyet Müdürlüğünün yemyeşil bahçesi |
Yeşil pasaporta kamu personeli olmamız nedeniyle (10 yıllık kamu hizmeti sonrasında) hak kazanalı bir-iki yıl oluyor. Bir sürü evrak gerektiren bu tarz işler bizim evde hep ertelenir. Vakit bulmak ayrı dert, resmi sitelerde (e-pasaport ) verilen bilgilerdeki belirsiz ifadeler ayrı dert derken nasıl olduysa geçen hafta azimle işe koyulduk.
Eren’e biyometrik resim çektirememiştik. Flaş patlaması ve sonrasındaki karanlıktan ürkmüştü. Bu sefer bakıcının evinde olduğu bir gün, fotoğrafçı kapatmak üzereyken yetiştik ve kucağında topu ile gayet rahat resmini çektirdi hatta Emre de bu sırada gitar çaldı.
Gereken evrak gayet basit:
1.Resim
2.Kimlik
3.Kamu personel kadro-derecenizi gösteren evrak
4.Kişi başı 87 lira olan pasaport masrafını yatırdığınıza dair dekont
Hepsi bu.
Erkenden yola koyulduk. Yeşil pasaport başvurusu sadece il emniyet müdürlüklerinde kabul ediliyor ve çocukların da yanınızda olması gerekiyor.
Başvuru sırasında parmak izi alınıyor (7 yaş üstünden). Biz daha önce vermiştik, yine de kontrolünü yaptılar. Randevu saatimizden erken gittik. Bir süre bekledik kaçınılmaz olarak. Gayet sakin, sevecen 2 polis vardı. Eren’in koşturup durmasına gülümseyerek baktılar. Ben sürenin çoğunu çocuklarla bahçede geçirdim elbette.
Dönüşte iş kaynaklı gerilim nedeniyle biraz hızlı geldiysek de Yatağan Pınarbaşı Restoran’da saç kavurmamızı yedik. Önceki uğrayışımızda kıştı, bu sefer hava harikaydı hatta sıcaktan bunaldık ve dev çınarın tadını çıkardık.
Yolculuktan, çocuklarla uğraşmaktan, gerilmekten her yerimiz tutulmuş. O gece erkenden sızdık kaldık.
Henüz pasaportlar elimize ulaşmadı. Bakalım bu eşiği atlamış olmak bizi ülke sınırları dışına çıkmak konusunda hevese getirecek mi?