Adımların Adımlarımız Cumhuriyet Kanatlarımız, 100 YAŞINDAYIZ

Ekim 31, 2023
55
Views

Ne güzel, ne kadar coşkulu bir gündü. Sadece sosyal medyadan takip etmiş olsam da içim kıpır kıpırdı. Yaşlı başlı insanların okul bahçesinde şiir okuması, yaşlı bir teyzenin Atatürk bayrağındaki elini öpmesi, yüzlerce kişinin zeybek oynaması, okullarda yapılan koreografiler… İnsanımız cumhuriyet ve Atatürk sevgisini göstermek için böyle bir gün bekliyormuş demek ki.  Gurur duydum.

Tek adam rejiminin ülkeleri ne hale getirdiği ayan beyan ortada iken bizlere cumhuriyet rejimi ile yönetilen bir ülke kuran büyük insan Mustafa Kemal ( Bizim için 2 lider vardır, ikisi de Mustafa: Mustafa Kemal ve Hz. Muhammed Mustafa diye güzel teyzemize selam olsun) , onun büyük destekçisi olan silah arkadaşları, beyin takımı olan siyasetçiler ve çılgın Türk milletinin her bir ferdine sonsuza dek minnettarım.

Cumhuriyetin getirdiği kazançlar sayesinde ev hapsinde yaşamaktan başka şansımız oldu, okullara gittik, kitaplar okuduk, aklımızı kullanmayı öğrendik.  Vatanımızda huzur içinde, özgürce yaşıyoruz. Şu satırları yazarken içimde bir yer kan ağlıyor; üzülecek o kadar çok şeyimiz var ki artık üzülemiyorum.  Korkuyorum; çok kötü şeyler olacak gibi geliyor ama bugün o gün değil!

Her şeye  rağmen cumhuriyet 100 yaşında ve buna tanık olmak çok güzel.

 

Her dinlediğimde tüylerimi diken diken eden ve asla seyretmeden geçemediğim şahane videoyu da ekleyeyim:

Kategori:
Günlük

TÜM YORUMLAR

  • Nice 100 yıllarımız olsun… ❤️❤️❤️

    Huriye Kasım 1, 2023 2:49 pm Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir